Skip to main content

Kennismaken en proberen

Opstartorkest/vervolgorkest, proefles

Eerst eens proeven aan een orkest, fanfare of showkorps? Begin dan bij het begin: een opstartorkest of vervolgorkest. Kinderen krijgen 3 maanden lang wekelijks een groepsles op een door hen zelf gekozen instrument. Eénmaal per maand spelen ze samen in een orkest. Na een concert kunnen de kinderen overstappen naar het reguliere orkest. Nog een periode van 3 maanden deelnemen aan het opstartorkest of vervolgorkest kan ook.
Verder bieden veel muziekverenigingen en particuliere muziekdocenten grátis proeflessen aan. Aarzel niet en maak daar gebruik van!

Kennismakingsrondes

In enkele dorpen organiseren de muziekaanbieders Kennismakingsrondes. Zoals De Ronde van Raalte. Voor weinig geld krijgen de kinderen 10 lessen gespreid over verschillende muziekorganisaties en individuele muziekdocenten. Zo kunnen ze verdere kennis maken met muziekstijlen, instrumenten, locaties en docenten. Een Ronde wordt afgesloten door een concert waarin de kinderen laten horen wat zij bij de diverse aanbieders hebben geleerd. Na een Ronde kunnen de kinderen overstappen naar het reguliere muziekaanbod. Nog een keer aan een Ronde deelnemen kan ook.
Ook worden af en toe openbare, grátis muziekmiddagen georganiseerd. Alle kinderen en hun familie zijn welkom om instrumenten te proberen. Informatie hierover krijgt u via de school en via kranten.

Verdere informatie: